Gallions Point Residents’ Lounge

Development

Client

Location

Categories

Gallions Point

Telford Homes

The Royal Docks, London

Design & Fit Out

Concept To Reality

How we helped

We were tasked by Telford Homes to create a warm and functional multi-use space which the residents could use at their leisure for a range of different activities. The space needed to create a home-from-home feel almost acting as an extension to their home.

The interior of the lounge was to be inspired and reflective of the style and colour palette of the Gallions Point marketing suite that we had fulfilled previously. Both spaces, therefore, needed to be cohesive with one another when they were complete.

What the client had to say…

After seeing the processes and results that Focus Experiential brought to the Gallions Point marketing suite, it made sense to commission them to bring the same expertise and flair to the development’s residents’ lounge. 

By using a similar palette to the marketing suite, the lounge not only looks great but also adds a sense of familiarity to our homeowners. The space itself hits all our residents’ requirements and is already being put to good use, particularly for those residents who need a space to work from home. 

We couldn’t be happier, and we look forward to working with Focus Experiential on future projects soon.” – Kerry Hill, Marketing Manager

What was achieved

We began by looking at the potential activities that could take place in the residents’ lounge. We tried to keep the lounge as flexible as possible keeping it open-plan and using the furniture to break-up and zone the different areas. We also replicated the room divide that was designed for the original marketing suite which helped separate the different zones.

Using high benches by the kitchen café area allowed the flexibility of using that as breakout or for an informal work area for residents. We subtly divided up the large space creating pockets of either work or relaxation space with high back sofas and coffee tables. We subtly divided up the large space creating pockets of either work or relaxation space with high back sofas and coffee tables.

A custom corner sofa was designed to sit in the corner of the space with a high coffee table, again giving flexibility for working or relaxing, with a more informal lounge group with feature copper coffee table situated directly in front of a wall-mounted TV. We carefully zoned the spaces with the more relaxed furniture to the front situated near the TV with the more private, work-based areas to the back. We also created a meeting room which could be used by residents.

In terms of colour palette, we selected suitable contract upholsteries that matched the colours of the Gallions Point marketing suite, and also matched the wall paint colours. Half-height painted walls added colour pops and vibrancy to the space with coordinating upholstery for colour blocking. We also applied a variety of inspiring, energetic style messaging to walls to give a sense of excitement and enthusiasm to the space.

Next Project