The Lanes

Development

Client

Location

Categories

The Lanes

Catalyst

Houghton Regis, Dunstable

POD Design & Build

Concept To Reality

How we helped

The client approached us wanting an all-round sales solution for their site in the Bedfordshire countryside providing a marketing suite linked to the show homes.

The best-fitting location for the marketing suite was situated in between two houses upon entry into the site. The houses to the immediate left were to be the show homes. The marketing suite should also be bold and in keeping with the development branding and countryside surroundings.

What was achieved

We designed a tailor-made version of the POD. Due to the space available, we had to slightly reduce the width and length of the POD but still kept the aesthetically pleasing exterior and all of the functionalities inside and for the back of house. The cladding was matched to the branding and an additional glazed door was added to the side of the POD to lead to the adjoining show homes from the marketing suite.

Internally a whitewashed herringbone floor gave a classic feel with a lounge discovery area. Lounge feature chairs upholstered in a botanical print linked with the branding and surroundings sat alongside a brass coffee table and a rug – again in a botanical print. We included a wood-slatted feature wall with a recessed screen and space for literature. Pops of brass through feature lighting above key areas and the darker wood used in the bespoke joinery also gave the scheme a feel of luxury and sophistication.

The screen was designed to incorporate our app digisuite, which had information about the local area and the properties available all at the tap of a finger. Kitted out with additional features to aid the selling process, visitors to the marketing suite are able to explore the development and immerse themselves into life at The Lanes through this new digital platform.

Customer chairs in plush blue and yellow velvet tones linked to the branding sat at a bespoke functional desk with a raised area in the middle, giving more privacy to each sales space and an area for printer storage. A feature living wall with a fret cut development logo and lifestyle imagery mounted to the wall with ladder style frames gave the suite and sales area a feature backdrop. Planting in soft blue planters also gave a touch of the blue branding colour whilst contributing to bringing the outside in.

To the back of the space featured a high bench with stools and tablets giving added discovery space for the customer along with a luxury style cafe bar complete with glass shelving and a recessed drinks fridge with stylish storage. Wall space with feature wallpaper and a floating shelf also gave space for specification sample display.

Opposite the café bar, a functional glazed meeting room with bespoke botanical wallpaper feature wall and chairs in blue and yellow added to the functionality of the sales space.

Next Project