Trumpington Meadows

Development

Client

Location

Categories

Trumpington Meadows

Barratt Homes

Trumpington, Cambridgeshire

Refurbishment & Fit Out

Concept To Reality

How we helped

We were approached by Barratt Homes Eastern Counties with an existing marketing suite which required more of a visual impact and a refreshed look at their customer journey. After meeting on site, we immediately wanted to enhance the space to create a more inviting and iconic environment, whilst making use of existing fittings and furniture where possible.

The previous suite was a double-height, glazed vast space and the layout unfortunately no longer worked and felt very corporate, with interactive elements hidden in the back sales area with a large overpowering intrusive reception desk at the front, creating an uninviting entrance for the customer. Our aim was to re-design the space to not only reflect the brand and values but also the development and its picturesque surroundings.

What was achieved

Re-designing the layout with the customer in mind, we moved all of the interactive elements and created a discovery zone to the entrance area which included a three-screen curved video wall with rolling-content giving information about the Trumpington Meadows and all its offerings, and an interactive wall-mounted screen and a curved plinth with mounted iPads for self-discovery and storage for brochures. A living wall was also applied in the interactive area giving a softer feel, and to give an exciting first impression with fret-cut mounted letters showcasing the development name. Accents of lime green and grey were applied throughout the space to reflect the branding colours with pops of red. The living wall texture was applied further throughout the space on sales desks adding texture, and linking the different customer zones together, whilst reflecting the countryside surroundings.

Centrally within the space, full-height printed voiles were placed reaching from the ground floor to the first-floor ceiling to help to break up and zone the vast space. A curved, luxurious sofa with scatter cushions added pops of colour and woven bean bags also formed part of this striking feature to create an inviting breakout space for more relaxed conversations. A bespoke full height unit was made in a blonde, wood finish to link with the natural scheme throughout. In addition to a drink’s fridge and coffee machine, this unit housed hidden storage boxes behind hinged images from the development. The unit also gave an opportunity for dressing items, inspired by the local area.

Existing pieces of furniture were also utilised where possible to meet budget constraints but ultimately to reduce waste whilst still achieving a more contemporary feel. To the back of the space, the large existing modified desks were placed to create a more private sales area with a small breakout group. A CGI graphic wall and large framed images showing key imagery add interest to this space with feature free-standing lamps. Carpet tiles were used as a flooring treatment throughout the suite which helped with the acoustics of this vast space absorbing sound and also giving a softness to the space.

Next Project